
خندیدن اصلاً غیر جدی بودن نیست
خندیدن اصلاً غیر جدی بودن نیست، هر حرکتی که در زندگی جزیی از رفتار و زبان ارتباطی آدمها باشد، جدی است، یعنی اگر نتوانیم از یکی از این ابزارها استفاده کنیم، نمیتوانیم ارتباط کاملی برقرار کنیم و نمیتوانیم اصل مطلب را انتقال دهیم، متأسفانه زندگیهای امروزی، زندگی کاملاً فردی شده است و در دنیای مجازی قرار گرفته است، حتی در این دنیا برای خندهها هم آیکونهایی تعریف شده است به شکل یک صورت گرد، که نه بینی دارد و نه گوش، نه چاق است نه لاغر و نه یک صورت کامل که فقط با تغییر یک خط به عنوان لب، احساسها را انتقال میدهد و حتی افراد جدی هم در مقابل شنیدن یک لطیفه، ممکن است همین آیکون را بفرستند و یک فرد خوشخنده و شوخطبع هم همان آیکون را میفرستد. خندیدن تصویری از احساس است.
خنده بر هر درد بی درمان دواست و بارها این تجربه را حس کردیم که بعد از یک خنده طولانی، تا ساعتها و حتی تا روزها حال خوبی داشتهایم.
خوش به حال الکی خوشها!
افرادی هستند که بیدلیل و زیاد میخندند و ما آنها را به الکی خوش بودن متهم میکنیم، باید بگویم که خدا را باید شکر کرد که آنها خوش هستند. هر چند جا و شرایطی که در آن هستیم خیلی مهم است و اینکه کجا بخندیم. شاید از خنده یک انسان بتوان به شخصیتش پی برد، همانطور که میتوان از طرز گریه کردن یک شخص پی به رفتارهای او برد. به عنوان مثال، بعضی اوقات در یک جمع ممکن است همه به یک موضوع خاطرهانگیز و واقعاً خندهدار بخندند، اما یک نفر در آن جمع، تنها به لبخندی اکتفا میکند، ما متوجه میشویم بار غم این شخص خیلی بیشتر از شدت آن هیجان و شادی است.
لبخند مۆدبانه و لبخند حقیقی
لبخند مۆدبانه، به طور معمول، هنگام احوالپرسی سریع یا تصدیق مۆدبانه چیزی بهکار میرود. هیچ حرکت قابل تشخیصی در چهره دیده نمیشود و فقط گوشههای لب به سمت بالا حرکت میکنند؛ نوعی ادای احترام و نشان دادن محبت در دیدار اولیه با یک شخص که میخواهیم حسن نیت خودمان را به اثبات برسانیم.
لبخند حقیقی هنگامی دیده میشود که تغییرهایی در رفتار ایجاد شود که نشاندهنده خوشایند بودن یا لذت بردن از چیزی باشد. به همین دلیل، حقیقی نامیده میشود؛ زیرا از شادی واقعی به وجود میآید. وقتی از موضوعی رضایتمان حاصل میشود و خوشحال میشویم، لبخند حقیقی میزنیم.
نشانه پیروزی
یکی دیگر از موقعیتهایی که آدم بیاختیار میخندد، موقعیت برتری و پیروزی است. برای مثال وقتی یک تیم ورزشی بازی را میبرد، در چهره بازیکنان، این خنده را میبینید. این خنده هم از آن خندههایی است که لبخند را به لب بقیه میآورد، البته به این شرط که در تیم بازنده نباشند! در این نوع خنده، معمولاً افراد به بالا میپرند و دستهای خود را بالا میبرند یا میدوند و همچنان لبخند پیروزی میزنند.
برای مسخره کردن
متأسفانه مسخره کردن هم از دلایل خندیدن نوع بشر به شمار میرود. مسخره کردن، ظاهراً برای تحقیر دیگری است اما در واقع، در پاسخ به تمایلات سرکوب شده افراد اتفاق میافتد. برای همین هم خندههای ناشی از مسخره کردن، عصبی و کشدار است و اصلاً دلچسب نیست. از قدیم گفتهاند «با هم بخندیم، به هم نخندیم» اما معمولاً برخی از افراد این حرکت ناپسند را خیلی دوست دارند و یکی از سرگرمیهایشان تمسخر کردن دیگران و خندیدن به آنهاست. این نوع خنده، اصلاً زیبا نیست.
لبخند هیجانزده و لبخند از سر تعجب و شگفتی
لبخند هیجانزده شامل دو حس است: هیجان و شادی. ما در این حالت، لبخند حقیقی را همراه با علامتهایی مانند بالا بردن ابروها و ایجاد خطوط افقی در روی پیشانی مشاهده میکنیم. وقتی از موضوعی هیجانزده و خوشحال میشویم، معمولاً میخندیم، البته به همراه حرکات فیزیکی مانند پریدن، بالا بردن دستها یا حتی تکان دادن سر.
شده کسی شما را متعجب و سورپرایز کند و به خودتان بیایید و ببینید كه دارید میخندید؟! این خنده، ناشی از تعجب است و از آن خندههایی است که بقیه را هم به لبخند وامیدارد، البته وقتی واقعی باشد، اصلاً از همان مواردی است که آدم را لو میدهد که برای مثال از هدیه خوشش آمده یا نه، چون نمیتوان مصنوعیاش را در صورت ایجاد کرد. این حالت در لحظه به وجود میآید، به همین دلیل نمیتوان حالتی دروغین را برایش در نظر گرفت، ما در یك لحظه، خوشحال یا غمگین میشویم. این لحظه آنقدر کوتاه است که نمیتوان تصمیم گرفت که الان بخندم یا نه؟ تا قبل از تصمیم گرفتن ما، مغز عکسالعمل خود را نشان میدهد.
خنـده همراه با اخم
برخی از افراد، وقتی میخندند، اخم هم میکنند که معمولاً در بعضی از افراد چهره جذابتری به آنها میدهد، این نوع خنده بیشتر در میان بازیگران دیده میشود، آنها تلاش میکنند متفاوت باشند؛ حتی در نوع خندیدن.
خنده با دهان کج شده
وقتی دهان کسی موقع خندیدن کمی کج میشود، بیشتر نشان میدهد که شیطنتی در آن است. شاید مثلاً قصد سربهسر گذاشتن دارد. در این حالت کمی گوشه لب روبه پایین است و چشمان فرد هم به شخص مورد نظر زلزده است. این حالت نشاندهنده شخصیت سرزنده و شیطنتوار کسی است که معمولاً در این حالت خنده در حال فکر کردن است.
خنده با فک افتاده
این نوع خنده هم از نوع غیر واقعی خنده است. در واقع ما وقتی میخندیم، کمی فکمان پایینتر میآید اما اگر خنده مصنوعی باشد، فک کمتر پایین میآید و نشان میدهد که فرد احتمالاً برای داشتن این لبخند تمرین کرده و الان خندهاش طبیعی و ناشی از احساسش نیست.
خنده زورکی
خنده زورکی، عصبی است و بیشتر پیام استرس را منتقل میکند. گاهی هم برای عوض کردن حال و هوای حاکم و گاهی هم برای همراهی با جمع است؛ یعنی فرد دلش میخواهد با این گروه همراه باشد. در بعضی مواقع، فرد شرایطی که در آن است را دوست ندارد، اما بنا به دلایلی نمیتواند جمع را ترک کند و مجبور به تحمل شرایط است که در این صورت، گاهی مجبور به لبخندهای زورکی میشود.
:: موضوعات مرتبط:
مطالب روان شناسی ,
سلامت روان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 954
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0